guidebasen.dk

Skal du ringe tilbage når 81825817 ringer?

Langt de fleste – blot for ikke at sige alle – har oplevet at blive ringet op af et ukendt tlf. nummer. Nogle gange er det blot en bekendt, hvis tlf. nummer vi ikke har fået skrevet ind under vores kontakter i vores telefon, mens det andre gange er en sælger, svindler eller telefonsælger. Og langt oftest er det den sidstnævnte.

Blot fordi det langt oftest ikke er et opkald, som vi har værdi i at besvare, så gælder det dog ikke hver gang – så hvornår skal vi ringe tilbage, og hvornår skal tlf. nummeret blokeres? Netop det kan du blive en lille smule klogere på lige her.

Hvordan ved du, om du skal ringe tilbage?

Der er efterhånden meget du kan gøre for at finde ud af, om du skal ringe tilbage, når et ukendt tlf. nummer ringer – og metoden er omtrent den samme hver gang. Hvis du modtager et opkald fra tlf. nummeret 81825817 ringer, så benyt denne fremgangsmetode:

  • Tast tlf. nummeret ind på Google

Når du ser tlf. nummeret komme op på din mobils skærm – eller hvis ser, at de har haft ringet – så tast deres tlf. nummer ind på Google. Når du gør det, så kommer der selvfølgelig en lang række resultater, men det er altid de første, der er mest relevante. I det her tilfælde vil det være Krak, De Gule Sider og 180.dk.

  • Kig på flere kilder

Den naturlige reaktion er at klikke sig ind på den første og lave en vurdering ud fra det, som du får at vide på denne hjemmeside. Dog kan det være en god ide lige at kigge alle tre igennem, inden du laver din egen vurdering af, om du synes, at det vil være værd at ringe tilbage til 81825817. Det er nemlig ikke de samme informationer, som du får.

Krak

Klikker du dig ind på Krak, så vil du blive modtaget af deres underside ”Hvem Ringede?”, og den vil fortælle dig, at tlf. nummeret ikke kan findes i deres database. De fortæller dig dog også, at der er blevet søgt på tlf. nummeret et antal gange i løbet af ugen samt et antal gange i alt. Og til sidst får du også at vide, hvornår der sidst er blevet søgt på tlf. nummeret.

Der er nederst på siden en knap, hvor du kan trykke rapporter tlf. nummeret – har du haft snakket med dem og vurderet, at opkaldet kræver en indrapportering, så benyt knappen og hjælp den næste, så de ikke skal bruge lige så længe på at finde informationer om tlf. nummeret.

De Gule Sider

Klikker du dig ind på De Gule Sider, så får du et lignende resultat. Du får simpelthen at vide, at de ikke kan finde tlf. nummeret i deres database. Igen får du også både at vide, hvor mange gange der er blevet søgt efter tlf. nummeret i løbet af den sidste uge, samt hvor mange gange der er blevet søgt på tlf. nummeret i alt. Og til sidst også hvornår den sidste søgning fandt sted.

De Gule Sider har ikke først deres ”rapporter tlf. nummeret” til sidst på siden. Når ikke tlf. nummeret er i deres database, så beder de dig om at rapportere det som noget af det første, da de har brug for brugernes hjælp til at udvide deres database og gøre den bedre.

180.dk

180.dk er den mest populære hjemmeside at bruge, når det kommer til at indrapportere tlf. numre. Derfor har de også den største database, og de har også lidt flere informationer at give. Om et tlf. nummer som 81825817, som hverken Krak eller De Gule Sider har, kan de både fortælle dig hvorfra i verden vedkommende ringer, hvilket teleselskab de har abonnement på, hvornår de er mest aktive, hvor mange gange tlf. nummeret er blevet søgt på, hvor mange gange det er blevet indrapporteret samt hvornår den sidste søgning var. De giver dig yderligere en procent, der repræsenterer deres vurdering af sikkerhedsniveauet og så viser de dig en graf over tlf. nummerets aktivitet i de sidste tre måneder. Længere nede får du også brugernes vurderinger – var det en ”bad”, ”neutral” eller ”god” oplevelse at snakke med vedkommende bag tlf. nummeret – samt en rapport over hvad brugerne mente formålet med samtalen var. Her har de valgmulighederne:

  • Svindel
  • Telemarketing
  • Markedsundersøgelse
  • Meningsmåling
  • Sikkert
  • Andet

Og til sidst får du brugernes kommentar på oplevelsen med vedkommende bag tlf. nummeret.

Det er vigtigt at notere, at bare fordi 180.dk giver en god sikkerhedsvurdering, så kan brugernes oplevelse sagtens være meget anderledes. Der kan godt være en overvældende mængde brugere, der har rapporteret et tlf. nummer som værende svindel eller telemarketing, mens 180.dk mener, at det er et sikkert tlf. nummer.

  • Lav din egen vurdering

På baggrund af de mange forskellige informationer, som du får via de forskellige informationer – eller mangel på samme – kan du nu lave din egen vurdering. Den skal være baseret på, hvad du føler er rigtigt, om du har brug for at ringe tilbage til dem og også om du mener, at du potentielt set kunne få noget værdi ud af at ringe tilbage.

  • Indrapporter tlf. nummeret og hjælp den næste

Afhængig af om du vælger at ringe tilbage eller ej baseret på din egen vurdering, så vil det være en stor hjælp for den næste, der bliver ringet op, hvis du indrapporterer tlf. nummeret. Grunden til at 180.dk har mulighed for at give så mange informationer er, at langt de fleste benytter deres hjemmeside til at indrapportere numre på. Hvis alle begyndte at indrapportere på tværs af platforme, så vil resultaterne være væsentligt bedre og det vil blive nemmere at gennemskue hvilke opkald, der kan ske at have værdi – og samtidig at undgå dem, der er direkte svindel.

Kom på forkant med tvivlen

Det er langt de færreste, der synes, at det er sjovt at blive ringet op at ukendte tlf. numre. Hvis du vil være en af dem, der er lidt på forkant og dermed slippe for at skulle tage stilling til helt så mange tlf. numre, så kan du tage nogle tiltag for at opnå netop dette.

Undgå opkald fra indrapporterede ukendte numre

Der er mange, der gerne vil undgå at blive ringet op af ukendte numre – og det kan du gøre ved hjælp af både Krak og De Gule Sider. De har nemlig hver deres underside kaldet ”Hvem Ringede?”, hvor du finder tre kolonner: mest søgte numre, seneste søgte numre og numre med flest indrapporteringer. Her er det selvfølgelig sidstnævnte, som du skal have fat i. Hvis du går ind og blokere alle de numre, der ligger i denne liste, så får du lukket for en stor del af de opkald, som du ikke har brug for at modtage.

Du kan vælge enten blot at blokere dem alle – tlf. nummeret ville ikke være i kolonnen, hvis alle samtaler havde været uproblematiske – eller du kan vælge at klikke dig ind på tlf. nummeret og se de informationer, der yderligere er.

Det er en god ide at kigge listen igennem både hos Krak og De Gule Sider, da de ikke har samme database og derfor måske ikke har de samme numre på deres lister.

Bloker numre ved hjælp af apps

Hvis du går ind på nettet eller blot på enten app store eller Google Play, så kan du finde en række apps, der blokerer numre, der er blevet indrapporterede. En af dem er ”180 – se hvem der ringer”. Den er simpelthen skabt til at blokere opkald fra telefonsalg, markedsundersøgelser og svindel så de ikke går igennem til din telefon. Der er mere end 3,5 million mennesker i Skandinavien, der allerede har downloadet appen og de er alle samme utroligt glade for det. Den eneste ulempe ved opkaldet er, at den desværre kun er tilgængelig til dig, der har en Android telefon.

En anden app, der har lidt samme formål, er Kraks ”krak hej – Hvem ringer?”. Her blokerer appen ikke opkaldende, men den viser dig, hvem der ringer og om det måske vil være en god ide bare at lade den ringe ud. Igen er det en app, der kun virker til dig, der har en Android, hvorfor du som iPhone bruger endnu må nøjes med at blokere opkald manuelt.

Sådan håndterer du opkald fra ukendte numre

Nogle ukendte numre ringer dig op for at overbevise dig om, at du skal sende penge til dem. De spørger selvfølgelig ikke direkte, men overbeviser dig i stedet om, at du skylder dem. Med et overbevisende argument og en autoritativ stemme, så er der desværre mange, der bliver overtalt til at gøre det.

For at undgå det, så er det vigtigt, at du har dine forholdsregler. Det afhænger meget af dig som person, hvordan du kan beskytte dig selv, men du kan for eksempel sige, at du lige skal have det gennemgået med din partner for at købe dig selv tid.

Du kan også ringe til det selskab, som de udgiver sig for at være fra, inden du sender pengene for at høre, om det kan være rigtigt. Blot det at tænke over, hvordan du vil handle i en sådan situation kan gøre underværker for din egen sikkerhed.