guidebasen.dk

Hvem Ringede? Sådan kan du blive klogere på nummeret 82136743

Det er ikke sjældent, at man bliver ringet op af et nummer, som man ikke kender. Nogle gange får man den taget – nogle gange fortryder man – og andre gange får den lov at ringe ud. I det første tilfælde kan man blive mødt af både noget, der lyder som et lommeopkald, noget der lyder som en fra udlandet eller noget så simpelt som en telefonsælger.

Ingen af disse er nødvendige opkald at modtage, og langt de fleste vil gerne være fri for dem. Dog kan det være en smule værre end blot irriterende. Der er nemlig nogle af dem, der kan snyde penge fra dig helt uden, at du opdager det – og så går det hen og bliver et problem!

Brug de danske hjemmesider

Om telefonsælgere og scams via telefonopkald er mere udbredt i Danmark end i andre lande er svært at sige. Hvad der ikke er svært at sige er, at danskerne er glade for at beskytte sig selv og deres værdier – og derfor er der flere danske hjemmeside, der trives på grund af danskernes støtte.

Hvis ikke det var for alle dem, der går ind og indrapporterer de brugere, der ringer og enten ikke vil noget, måske er farlige eller blot vil sælge, så ville disse fire hjemmesider ikke kunne hjælpe dig ret meget. Men fordi der er så mange, der gør det, så kan du udnytte hjemmesiderne og beskytte dig selv.

180.dk

Hvis du gerne vil tjekke nummeret hurtigt og nemt, så er 180.dk det rigtige valg. Du trykker blot nummeret 82136743 ind, og så finder den de data, der gemmer sig i deres database frem til dig. De fortæller dig både, at nummeret ringer fra Danmark, og at de bruger Telenor som deres teleudbyder. I og med at udenlandske opkald ofte koster ekstra – særligt hvis du er udenfor Europa – så er det altid rart at vide, inden du ringer tilbage.

Vil du vide mere, så kan du rulle ned og finde ud af, hvor mange gange nummeret er blevet søgt, om det er rapporteret og i så fald hvor mange gange, samt hvornår den sidste søgning på nummeret er registreret. Du får også en sikkerhedsvurdering og en graf over nummeret aktivitet.

Ruller du endnu længere ned på siden, så kommer der et hjul, der fortæller dig hvordan brugerne vurderer nummeret. Her handler det ikke om, om nummeret er farligt, det handler blot om, hvad brugerne synes. Der er tre muligheder: Bad, neutral, godt. Som sagt er der forskel på, om nummeret er sikkert, og om brugerne har vurderet, at nummeret er ”bad”.

Brugerne er ofte hårdere ved et ukendt nummer en maskinen, da de ikke er milde overfor for eksemepl telefonsælgere, der jo ikke er farlige, men blot irriterende. 82136743 er for eksempel ikke et farligt nummer, men du kan se på vurderingen fra brugerne, at langt de fleste ikke har haft meget glæde ud af at snakke med vedkommende.

Hvorvidt det netop er det, der skyldes den dårlige anmeldelse fra brugerne, det kan du blive klogere på, når du kommer til deres kommentarer. Dem kan du læse helt nederst på siden, og så kan du også se, hvem de har vurderet sidder bag nummeret – om det er svindel, telemarketing, markedsundersøgelse, meningsmåling, sikkert eller noget helt andet. Det skal man svare på, når man giver en kommentar på nummeret.

180.dk giver dig altså mange brugbare informationer som du kan bruge til at vurdere, om det er nogen, som du er interesseret i at svare eller ringe tilbage til.

Ukendtenumre.dk

Ukendtenumre.dk ligner på rigtigt mange måder 180.dk. Desværre er den ikke lige så populær blandt danskerne, og dermed heller ikke helt så god. Den type hjemmesider som 180.dk og Ukendtenumre.dk er afhængig af deres brugere, da det er dem, der rapporterer numrene. Hvis ingen rapporterer på din hjemmeside, så har du ikke en særligt stor database at arbejde med – og det er desværre tilfældet for Ukendtenumre.dk.

Det betyder dog ikke at hjemmesiden er dårlig – og det betyder heller ikke, at det ikke kan være en god ide at kigge forbi begge to, hvis du bliver ringet op. For eksempel er resultaterne for 82136743 ikke det samme, hvis du kigger hos 180.dk og hos Ukendtenumre.dk.

180.dk vurderede som sagt, at nummeret var ufarligt, mens deres brugere gav det vurderingen ”bad” og nogle faktisk mente, at det var et nummer, som forsøgte at snyde penge fra folk. Ukendtenumre.dk har til gengæld givet nummeret vurderingen ”Farlig” ud fra de oplysninger, som de har modtaget. Og dermed er der to meget forskellige vurderinger af dette ene telefonnummer.

Foruden at kunne se en fareklassificering på Ukendtenumre.dk, så kan du også se hvor mange, der har vurderet nummeret inde på deres database, hvornår den seneste vurdering blev givet samt antal visninger, som nummeret har fået. De viser dig også lokaliseringen af nummeret, men ikke udbyderen.

Og sidst på siden – hvis du ruller helt ned i bunden – så kan du efterlade en kommentar med din egen oplevelse, eller du kan se de kommentarer, der er blevet efterladt. Det kan hjælpe dig med at forholde dig kritisk overfor vurderingen af, hvor farlig nummeret er, da Ukendtenumre.dk’s fareklassificering kommer fra brugernes mening.

Krak

Krak har mange kvaliteter, og en af dem er, at du kan slå et nummer op og finde informationer om vedkommende bag nummeret. Hvis det er et sikkert nummer – for eksempel fra en privatperson eller en virksomhed – så vil Krak være bedre end 180.dk, da deres database er skabt med et større henblik på dette område, mens 180.dks har fokus på ukendte numre primært fra telefonsælgere, meningsmålinger og så videre.

Dermed er Kraks database, når det kommer til telefonsælgere, meningsmålinger og lignende, ikke helt så stor som 180.dks. Det betyder ikke, at det er en dårlig ide at slå nummeret op hos Krak, der er bare en større chance for, at det ikke giver et resultat sammenlignet med, hvis du brugte 180.dk.

Et eksempel kan være 82136743, der vises hos 180.dk, men som ikke giver et resultat, når du søger på det hos Krak – det er simpelthen ikke her, at folk registrerer de ukendte numre, der ringer til dem på samme måde, som det også er de færreste, der registrerer numrene hos Ukendtenumre.dk.

De Gule Sider

De Gule Sider minder på mange måder om Krak, og du kan forvente omtrent det samme resultat fra dem, som når du søger hos Krak. Dog har de selvfølgelig forskellige databaser, og det kan sagtens være, at De Gule Sider har et nummer, som Krak ikke har – og omvendt!

De Gule Sider lægger faktisk mere op til, at du kan rapportere nummeret, som har ringet til dig hos dem, hvis ikke det allerede er i deres database – og på den måde giver det god mening, hvis du har større held med at finde nummeret hos dem fremfor hos Krak.

Sådan undgår du spamopkald

De fire hjemmesider har nogle forskellige måder, hvorpå du kan undgå spamopkald. Igen er 180.dk din bedste ven, men både Krak og De Gule Sider kan altså også give en hånd med – det afhænger primært af hvor meget arbejde, du vil ligge i det.

180.dk

180.dk er ikke den bedste hjemmeside til dig, der gerne vil undgå spamopkald. Her vil Krak og De Gule Sider være et bedre valg, fordi de giver dig en liste over alle de numre, der er blevet rapporteret.

Til gengæld har 180.dk lavet en app, der går ind og stopper opkald fra de telefonnumre, som er rapporteret hos dem. Du ser dem altså slet ikke uanset om det er fra telefonsalg, markedsundersøgelser, svindel eller noget helt fjerde. Der er indtil videre 3,5 millioner downloades både i Danmark og på tværs af Skandinavien, og brugerne er utroligt tilfreds – 4,6 stjerner ud af 5 mulige!

Den eneste ulempe, der kan nævnes ved denne app er, at den kun findes til Android telefoner.

Krak og De Gule Sider

Hvis du gerne vil undgå opkald i form af telefonsælgere, spamopkald og potentielt farlige opkald, så kan Krak hjælpe dig med at finde frem til hvilke numre, det ville give mening at blokere. De har nemlig deres side: Hvem Ringede?

Når du først går ind på Kraks hjemmeside, så kommer du til forsiden, hvor du ser et søgefelt samt fire genveje: Hvem Ringede?, Ruteplan, Kort og Søkort. Er du blevet ringet op, så vil det være hurtigst at bruge søgefeltet – her skriver du blot nummeret ind. Vil du undgå at blive ringet op, så er deres side ”Hvem Ringede?” som sagt den rigtige til dig. Du finder den også i hovedmenuen oppe i øverste venstre hjørne.

Hver Ringede? Består af tre kolonner: Mest søgte numre, Seneste søgte numre og Numre med flest indrapporteringer. Den sidste kolonne kan du bruge til at vurdere hvilke numre, der ikke er relevante for dig. Du kan blot gå ind og blokere samtlige af de numre der i denne kolonne, og så mindsker du om ikke andet de opkald, der kommer fra ukendte numre.

Hvis du gerne lige vil tjekke nummeret, som du blokerer, inden du blokerer dem, så kan du klikke på nummeret og se de oplysninger, som de har i databasen. Typisk er det dog ikke nogen, som du har behov for at komme i kontakt med.

De Gule Sider virker på stort set samme måde, men igen takket være de to databaser, bør du kigge numrene igennem begge steder, så du får flest mulige blokeret.