guidebasen.dk

Hvem er vedkommende bag 93107194?

At blive ringet op af et ukendte nummer er ikke en oplevelse, som du står med alene. Det er noget, som mange har oplevet på et eller andet tidspunkt. Og for langt de fleste er det ikke nødvendigvis værdiskabende at besvare opkaldet.

Hvis du er en af dem, der har prøvet at besvare et opkald for bare at fortryde det efterfølgende – eller måske endda har været bange for at det kunne koste dig, at du gjorde det så bør du læse med lige her.

Her gennemgår vi nemlig nogle tips og tricks til, hvordan du kan undgå farlige opkald med de værktøjer, der er gratis tilgængelige på internettet.

Pas på de farlige numre

Inde på diverse hjemmesider som 180.dk og ukendtenumre.dk, der er der ofte en klassificering af numrene, der nogle gange ender ud i kategorien ”farlig”. Men hvad betyder det egentligt? Hvad farligt kan der være ved et opkald?

I bund og grund er der ikke noget decideret farligt ved opkaldet. Det kan til gengæld være farligt, hvis du ringer tilbage til nummeret, da det nogle gange resulterer i en ordentlig regning, der efterlader dig med en følelse af at være blevet snydt.

En anden type opkald som du skal være opmærksom på, er dem, der forsøger at få snakket penge fra dig. De kan udgive sig for at være en anden – for eksempel fra et forsikringsselskab, der mangler betaling – og hvis ikke du ved bedre, så vil du selvfølgelig gøre dit for at rette op på fejlen. Også selvom der aldrig har været en.

Denne type opkald kan også være farlig, særligt fordi det er svært at forholde sig kritisk overfor en person i telefonen, da du ikke har tiden til at tænke tingene igennem eller undersøge sagen selv. Det kan du bedre, når det kommer via e-mail.

Sådan gør du

Heldigvis er der måder, hvorpå du kan beskytte dig selv imod denne type farlige numre. Du kan nemlig lade være med at besvare opkaldet og tjekke nummeret efterfølgende. Du kan også gøre det, mens den ringer, men det er ikke altid, at det er til at nå.

En af de hjemmesider, som du kan bruge til at tjekke et nummer, er 180.dk. Det er faktisk danskernes favorit, og det er netop det, der gør den til den bedste.

Går du ind på 180.dk’s hjemmeside, så vil du kunne se et søgefelt oppe i toppen. Her kan du indtaste et telefonnummer, og så får du en række oplysninger. Det kan for eksempel være nummeret 93107194.

Hvor kommer opkaldet fra?

Først og fremmest kan du finde ud af, hvor opkaldet kommer fra. I tilfælde af nummeret 93107194, så kan du se, at det kommer fra Danmark, og faktisk også at de benytter sig af et Fullrate abonnement.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvorfra i verden vedkommende bag nummeret ringer fra – især hvis du har tænkt dig at ringe tilbage. Det er nemlig ikke gratis for alle at ringe til udlandet – særligt ikke hvis du ringer til et nummer udenfor Europa.

180.dk’s statistik på nummeret

Under rubrikken, hvor du kan se hvorfra i landet vedkommende bag nummeret ringer fra, kan du også se nogle tal. Du kan blandt andet se, hvor mange gange der er blevet søgt på nummeret, og hvor mange gange nummeret er blevet indrapporteret. Du kan også se hvornår den sidste søgning fandt sted.

Under disse tre tal kan du se 180.dk’s sikkerhedsvurdering af nummeret. 180.dk’s sikkerhedsvurdering går fra 0 procent til 100 procent. I tilfælde af nummeret 93107194 kan du se, at det næsten er helt sikkert og altså næsten rammer de 100 procent. Dermed er det ikke blevet vurderet farligt at ringe til nummeret, hvis du har modtaget et opkald.

Bør du ringe tilbage?

Der er forskel på farligt og uproduktivt. Hvis du ruller lidt længere ned på siden, så kan du hurtigt få en ide om, hvorvidt det vil give mening at ringe tilbage til et nummer. Her kommer vurderingen fra de andre brugere af 180.dk’s hjemmeside nemlig.

Som bruger af 180.dk’s hjemmeside kan du give et nummer en vurdering, der enten hedder ”bad”, ”neutral” eller ”godt”. Ved siden af kan du se, hvad andre har vurderet nummeret til at være – og lidt længere nede kan du også se deres kommentarer.

Det er ikke alle brugere, der vælger at kommentere, og typisk vil det være dem med en dårlig oplevelse, der vælger at gøre det – det er værd at have i mente. Samtidig med, at du kommenterer, bliver du også bedt om at vælge en af følgende muligheder til at beskrive type af opkald: Svindel, telemarketing, markedsundersøgelse, meningsmåling, sikkert, andet. Fordelingen af disse i forbindelse med et givet nummer vil du kunne se på et hjul lige ovenfor, hvor du kan give din mening til kende.

Når du skal afgøre, om du vil besvare et opkald eller ringe tilbage, så er det brugernes vurdering og kommentarer, der kan hjælpe dig. De har nemlig beskrevet deres oplevelse, og din vil højst sandsynligt minde om flertallets.

Hjælp den næste

Det er en stor hjælp at kunne gå ind på en hjemmeside som 180.dk og få lidt mere at vide om de ukendte numre, der ringer til en. Hvis det er en service, som du ofte benytter dig af, så kan du med fordel gå ind og give din mening til kende om et nummer – såfremt du altså besvarer opkaldet og har en mening at kunne tilkendegive. Det vil nemlig hjælpe den næste, der sidder og overvejer, om de skal ringe tilbage eller blot lade det gå i glemmekassen. Desuden tager det ikke særligt lang tid lige at vurdere, om det er nogen, som andre har værdi i at snakke med.

Undgå opkald fra numre, som du ikke kender

Hvis du ikke i din vildeste fantasi kunne forestille dig, at et opkald med et godt tilbud kunne ændre dit liv til det bedre, så er der faktisk nogle måder, hvorpå du kan slippe af med opkald fra numre, som du ikke kender, der har potentiale for at være farlige.

Download 180.dk’s app

180.dk er som sagt en af de bedste hjemmesider, som du kan bruge, hvis du gerne vil tjekke baggrunden på et nummer. Men faktisk kan de gøre mere end bare det.

Hvis du har en Androidtelefon, kan du downloade deres app og blokere for uønskede opkald fra telefonsalg, markedsundersøgelser og svinde. Der er allerede mere end 3,5 millioner, der har downloadet appen og er utroligt glade for den – de giver den i hvert fald samlet en vurdering på 4,6 stjerne ud af 5 mulige. Dog kræver den Android telefon, da appen kun er tilgængelig på Google Play.

Bloker numre manuelt

En anden løsning der også kan være effektiv er at blokere numre, der er blevet indrapporteret, manuelt. Her er 180.dk’s hjemmeside faktisk ikke den bedste. Både Krak og De Gule Sider overgår hjemmesiden her, med deres værktøj ”Hvem Ringede?”.

Krak og De Gule sider har to hjemmesider, der i høj grad minder om hinanden. Inde på forsiden finder du et søgefelt, som faktisk er utroligt brugbart og nyttigt i langt de fleste tilfælde – især hvis du skal indtaste et nummer, der ringede til dig. Det er ikke sikkert, du får et resultat, da deres database ikke er helt så stor som 180.dk, men til gengæld får du mere at vide om dem, der er i databasen.

Under søgefeltet finder du til gengæld fire genveje, hvoraf en af dem er kaldet ”Hvem Ringede?”. Du kan også finde genvejen under deres hovedmenu. Den ligger oppe i venstre hjørne bag de tre vandrette streger.

Når du klikker på ”Hvem Ringede?”, så kommer du ind på en side med tre kolonner: Mest søgte numre, seneste søgte numre og numre med flest indrapporteringer. Hvis du gerne vil undgå opkald fra ukendte numre, så kan du blokere dem, der ligger under indrapporterede numre. Det er højst sandsynligt ikke nogen, som du har brug for at tale med.

Bloker flest muligt: Brug både Krak og De Gule Sider

Selvom både Krak og De Gule Sider ligner hinanden utroligt meget, så er det vigtigt at gå ind og kigge på begge lister. De er nemlig baseret på to forskellige databaser, og derfor har de ikke de helt samme oplysninger.