guidebasen.dk

Er du blevet ringet op af tlf. nummer 88964622?

Der er næsten færre, der ikke har prøvet at modtage et opkald fra et ukendt nummer, end der er folk, der har. Og desværre er det ikke alle ukendte numre, der vil dig det lige godt.

Vil du blive lidt klogere på, hvordan du kan håndtere ukendte opkald samt hvad du kan gøre for at undgå de farlige, så læs med lige her.

Det siger 180.dk – danskernes favorit

En utroligt populær side, hvis du gerne vil vide mere om dem, der gemmer sig bag de ukendte numre, der ringer til en, er 180.dk. Den er især populær, hvis du bliver ringet op af et nummer, der bliver rapporteret ofte – og her kan du også få utroligt meget at vide. Først og fremmest så kan du få at vide, hvor de ringer fra (hvilket land) samt hvilken udbyder, de benytter sig af.

Dertil kommer, at 180.dk holder regnskab på hvor mange gange, der er blevet søgt efter nummeret, hvor mange brugere, der har rapporteret nummeret og hvornår den sidste søgning fandt sted. Derudover har de også en score, der fortæller dig, hvor ”farligt” et nummer er. Den vurderer simpelthen sikkerhedsniveauet fra 0 procent til 100 procent.

Denne scorer er ikke nødvendigvis afgørende for, om du skal ringe tilbage eller ej. Den vurdering skal du stadig selv lave – og du kan gøre det ved hjælp af de kommentarer, som du finder længere nede på siden. Her finder du en vurdering fra brugerne af hjemmesiden, der har modtaget et opkald samt en kommentar.

Typisk vil brugernes vurdering være ”værre” end sikkerhedsscoren, fordi det ikke er farligt at blive ringet op af en telefonsælger for eksempel, men godt kan være irriterende og dermed et ”bad” opkald.

Som sagt finder du brugernes kommentarer længere nede på siden. Her kan brugerne fortælle om deres personlige oplevelse med nummeret – om de bliver ved med at ringe, om de er til at komme af med igen, om de ville noget relevant og så videre.

Når man skriver en sådan kommentar, så bliver man også bedt om at fortælle hvilken kategori, som nummeret tilhører. Her kan du vælge imellem Svindel, Telemarketing, Markedsundersøgelse, Meningsmåling, Sikkert og Andet.

Valget fra brugerne her bliver samlet på et hjul, så du kan se, hvad størstedelen mener, var bag. Og her skulle man måske tro, at det blot ville lande på én, men det er desværre ikke tilfældet, hvorfor du selvfølgelig ikke kan være helt sikker – dog kan der være stor enighed om, hvem der gemte sig bag nummeret.

Andre kilder

Når det kommer til opkald fra ukendte numre, så er 180.dk den bedste, som du kan gå til. Det er dog ikke den bedste hjemmeside at bruge, hvis du gerne vil vide mere om vedkommende, der gemmer sig bag nummeret.

Du kan se nogle alternative hjemmesider her nedenfor, der er utroligt god til at finde flere informationer om et specifikt nummer – såfremt det selvfølgelig indgår i deres database.

Det siger Krak

Der er utroligt mange, der søger efter ukendte numre hos Krak, når de er blevet ringet op. Hvis telefonnummeret er i deres database, så har du nemlig ofte en masse oplysninger på personen.

Telefonnummeret 88964622 er desværre ikke et, som Krak har i deres database, så det er begrænset, hvad du kan finde ud af hos dem.

Hvis du bliver ringet op, så kan du dog rapportere det til Krak, og så vil de kigge nærmere på det, så den næste, der prøver at få mere at vide om nummeret, kan blive klogere via deres hjemmeside.

Det siger De Gule Sider

De Gule Sider er den moderne version af telefonbogen, som eksisterede for mange år tilbage. Her kan du igen være heldig, at de har nummeret i deres database, og så kan du måske få nogle informationer ud af dem også. Det inkluderer ligeledes hvor mange søgninger, der er blevet lavet, hvornår de har fundet sted samt hvor længe side der sidst er blevet søgt på nummeret.

Ligesom på Krak, så er det afhængige af, at du går ind og rapporterer nummeret, for at de kan udvide deres database. Derfor kan du med fordel klikke dig ind begge steder og lige give en rapport med, så du kan hjælpe dem med at blive bedre.

Det siger Ukendtenumre.dk

En tredje hjemmeside som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil blive klogere på et nummer, er Ukendtenumre.dk. De fungerer på mange måder ligesom 180.dk, da de giver dig statistikker. Det inkluderer for eksempel et fare-niveau, hvor de bruger en skala fra 0 procent til 100 procent. De fleste placerer sig på neutral her, hvorfor det ikke er så informerende.

Dog kan du også se brugernes vurderinger, hvornår den sidste er blevet lagt ind samt hvor mange gange nummeret er blevet søgt på. Du kan også se hvilket land nummeret ringer fra samt eventuelle kommentarer.

Forskellen på ukendtenumre.dk og 180.dk er deres database, hvor 180.dk har en væsentligt større database.

88964622 er ikke farligt

Hvis du går ind og undersøger nummeret, så vil du rimelig hurtigt finde ud af, at det ikke er et farligt nummer. Det er ikke nødvendigvis en, som du er interesseret i at snakke med, men der sker heller ikke noget ved at enten besvare opkaldet eller ringe tilbage, hvis du er blevet ringet op.

Det er især sidstnævnte, der godt kan være farligt med ukendte numre. Nogle numre har nemlig mulighed for at stjæle penge fra dig, hvis du ringer tilbage til dem. De er typisk kendetegnet ved, at de ringer op lige indtil du tager telefonen, og så lægger de på med det samme.

Det vil nemlig vække mange nysgerrighed og tro, at det var nok en fejl, så de må hellere lige høre, hvad de ville. Inden du gør det, så kan det være en god ide lige at Google nummeret – det tager ikke lang tid, og det kan spare dig lidt penge.

Hvordan kan du undgå opkald fra farlige telefonnumre?

Det er ikke muligt at undgå opkaldt fra farlige telefonnumre 100 procent. Dog kan du mindske mængden af ukendte numre, der har mulighed for at ringe til dig.

Alle fire hjemmesider som er nævnt her ovenfor, har nogle lister med telefonnumre, der er blevet rapporteret af andre brugere. Hvis du går ind på dem, så vil du kunne blokere disse numre og dermed udelukke dem fra at kunne genere eller snyder dig.

Sådan finder du listen over rapporterede numre hos 180.dk

180.dk har en liste på deres forside ude til højre på skærmen, når du klikker dig ind. Listen hedder ”mest aktive telefonnumre”, og du kan se en linje i enten grøn, gul eller rød under, der fortæller dig hvad den primære vurdering er af nummeret.

Ruller du helt ned nederst på deres forside, så er der også en boks med de ”mest søgte og diskuterede telefonnumre”. Denne består af telefonnumre og så den vurdering, som de har fået.

Mens 180.dk er utroligt god til at fortælle dig, hvem der har ringet til dig og hvor farligt opkaldet var, så er de ikke bedst, når det kommer til at liste telefonnumre. Her er de tre andre den en lille smule overlegen.

Sådan finder du listen over rapporterede numre hos Krak

Når du er inde på Kraks hjemmeside, så vil du først blive præsenteret for et søgefelt samt fire genveje: Hvem Ringede?, Ruteplan, Kort og Søkort. Det er selvfølgelig ”Hvem Ringede?”, som du skal bruge for at finde frem til de numre, det kan være værd at blokere. Du kan også finde denne genvej oppe i venstre hjørne, hvor du finder hovedmenuen – her finder du også en masse andre værktøjer.

Kraks ”Hvem Ringede?” består af tre kolonner: Mest søgte numre, Senest søgte numre og numre med flest indrapporteringer. Du kan klikke på et af numrene for at se, hvad deres rapporteringer handler om, men som udgangspunkt er det numre, som du godt kan blokere uden at gå glip af noget.

Sådan finder du listen over rapporterede numre hos De Gule Sider

Når du først er inde på De Gule Siders hjemmeside, så vil du hurtigt opdage, at den ligner Kraks en hel del. Her ser du også først et søgefelt og derefter fire valgmuligheder: Kort, Ruteplan, Hvem Ringede? Og Søkort. De har også en menu oppe i øverste venstre hjørne med en række valgmuligheder, som du kan benytte dig af.

Igen er det ”Hvem ringede?”, der vil være relevant for dig, hvis du gerne vil ind og undersøge hvilke numre, det kan være værd at blokere. Du kan både klikke på genvejen på forsiden eller benytte genvejen i hovedmenuen – det er helt op til dig.

De Gule Siders ”Hvem Ringede?” ligner Kraks med enkelte forskelle, når du klikker på de forskellige numre.

Sådan finder du listen over rapporterede numre hos Ukendtenumre.dk

Ukendtenumre.dk ligner som sagt på mange måder 180.dk, og derfor er den heller ikke lige så god som Krak eller De Gule Sider, når det kommer til at finde numre, der er mistænkelige eller værd at undgå. De har dog mulighederne ”Mest søge og mest omtalte”, hvis du ruller ned i bunden på forsiden.