guidebasen.dk

Er du blevet ringet op af 70137920? Sådan håndterer du opkald fra ukendte numre

For nogen sker det, at de bliver ringet op af et ukendt nummer på daglig basis – for andre er det lidt sjældnere. For de fleste er det en oplevelse, som de godt kunne være foruden.

Hvis du gerne vil blive bedre til at håndtere ukendte opkald, så kan du med fordel læse med her. Her får du en skridt for skridt guide til, hvordan du skal agere, så du kan passe på dig selv i disse situationer.

Er opkaldet farligt?

En af de ting, som langt de fleste gerne vil vide, inden de besvarer opkaldet eller ringer tilbage til dem, er, hvorvidt nummeret er farligt. Og med god grund! Nogle ringer nemlig udelukkende til dig for at få penge fra dig, og det er selvfølgelig ønskeligt at undgå det. For at kunne undgå det, så kræver det dog nogle metoder i baghånden, der kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger og vurdere, om nummeret er farligt.

Danskernes favorit: 180.dk

180.dk er en af de bedste hjemmesider til at finde ud af, om opkaldet er farligt. Her kan du nemlig finde en masse informationer om netop det nummer, der ringer eller har haft ringet til dig.

Først og fremmest kan du blive klogere på, hvor vedkommende bag nummeret ringer fra. Hvis det er 70137920, der ringer til dig, så kan du faktisk både se, at de ringer fra Danmark, og at TDC er deres udbyder – og du vil også kunne se, at det er Top Danmark, der prøver at få fat i dig.

Allerede med de tre første informationer, som du bliver givet, når du går ind på 180.dk’s hjemmeside, ved du hvem der ringer, og også at opkaldet ikke er farligt.

Så opkaldet får gode anmeldelser fra brugerne…?

Én ting du meget hurtigt vil opleve på hjemmesiden er dog, at det ikke er den helt samme vurdering, der er blevet givet her. Faktisk står nummeret til at være vurderet lige på grænsen til farligt, når det kommer til sikkerhedsniveau, og det har en overvældende mængde negativ respons i kommentarerne fra hjemmesidens brugere. Hvordan kan det være?

Den slags uoverensstemmelser kræver en nærmere undersøgelse af dig som bruger, hvis du gerne vil være på den sikre side. Så derfor går du selvfølgelig ned og læser kommentarerne for at finde ud af, hvad brugerne dog mener med, at Top Danmark ikke skulle være et sikkert nok nummer at ringe til.

Delte meninger

Dykker du ned i kommentarerne, så vil du hurtigt opdage, at der er delte meninger om nummeret. Der er rigtigt mange, der er trætte af opkaldende fra sælgerne, og derfor giver dem dårlige anmeldelser. Dog er der også endnu mere bemærkelsesværdigt nogen, der siger, at det slet ikke er Top Danmark, der gemmer sig bag nummeret.

Derimod skulle det være nogen, der blot lægger på med det samme, når du svarer opkaldet – et træk fra spamopkald og svindel – samt nogle, der har haft ringet til Top Danmark og forhørt sig om nummeret og fået den tilbagemelding, at det ikke er et, som de kender til. Og det kan jo godt skabe lidt tvivl om, hvad man kan forvente.

Hvad gør du nu?

Nu står du garanteret i en kattepine – især hvis Top Danmark er dit forsikringsselskab, da det jo kunne betyde, at de faktisk havde noget vigtigt, som de gerne ville informere dig om. Dog er løsningen simpel. Lad være at ringe tilbage.

Inde på Top Danmarks hjemmeside kan du se hvilket nummer, der gerne vil, at du kontakter dem på. Ring dem op på dette og spørg ind til det nummer, der ringede til dig. Hvis de ikke kender til det, så rapporter nummeret inde på 180.dk, så andre ved, hvordan de skal forholde sig til det.

Tjek de andre hjemmesider

Hvis du egentligt helst ville være fri for opkaldet, så kan du også enten bare ignorere det, eller du kan gå ind på en af de andre hjemmesider og søge efter det der.

Søger du på nummeret hos Krak – en hjemmeside, der er kendt for at have firmaers telefonnumre i deres database – så får du et resultat, der ikke nævner Top Danmark overhovedet. I løbet af de sidste 90 dage har der til gengæld været mere end 1000 brugere, der har anmeldt firmaet som værende useriøst – et ry som Top Danmark ikke har.

Dermed har du allerede to resultater, der fortæller dig, at du om ikke andet skal være lidt forsigtig med dine handlinger fremadrettet, hvad angår nummeret 70137920.

Hvis du gerne vil have flere input fra forskellige hjemmesider, så kan du også tjekke De Gule Sider, der minder meget om Krak og har nogle af de samme kvaliteter samt Ukendtenumre.dk, der nærmere minder om 180.dk.

Undgå farlige opkald

Én af metoderne til at undgå potentielle farlige opkald, er den som lige er blevet gennemgået. Dog kan den godt være en smule omfattende, hvis du skal gøre dette med alle de ukendte telefonnumre, som ringer dig op. Og især når der er nemmere metoder at gøre brug af.

Brug 180.dk’s app

180.dk har lavet en app, der kan hjælpe dig med at blokere de opkald, som du ikke har interesse i at modtage. Appen arbejder sammen med deres hjemmeside, og den sikrer, at du ikke modtager de opkald, som er rapporterede i deres database.

En app som 180.dks er ikke fejlfri, da den er baseret på en database, som består på grund af brugernes anmeldelser. Dertil kommer, at et opkald fra et nummer som 70137920 ikke vil blive stoppet, da det jo står som værende Top Danmark på hjemmesiden. Og ved at downloade appen bliver du måske mindre forsigtig. Derfor skal du lige have det i mente.

Den er desuden kun tilgængelig på Android telefoner igennem Google Play – hvis du har en iPhone, så må du i stedet benytte dig af en mere primitiv metode.

”Hvem Ringede”? Spørg Krak og De Gule Sider

En af de måder hvorpå du kan blokere en del af de ukendte numre, som ringer til dig, er ved hjælp af Krak og De Gule Sider. De har hver deres underside på deres hjemmeside med en lang liste af numre, der er blevet rapporteret af deres brugere. De kalder den begge ”Hvem Ringede?”, og de fungerer på samme måde.

For at finde undersiden skal du først og fremmest ind på hjemmesiden. Her bliver du mødt af et søgefelt samt fire genveje: Hvem Ringede?, Ruteplan, Kort og Søkort. Her skal du klikke på ”Hvem Ringede?”, da det er det, som de har valgt at kalde undersiden. En anden måde er at klikke på genvejen i hovedmenuen – den finder du oppe i venstre hjørne bag de tre vandrette streger.

Under ”Hvem Ringede?” finder du tre kolonner: Mest søgte numre, Senest søgte numre og Numre med flest indrapporteringer. De ukendte numre finder du under kolonnen med de fleste indrapporteringer, og her kan du sagtens gå ind og blokere dem alle. Det fjerner ikke alle de ukendte numre, men det fjerner en stor del af dem.

Hjemmesiderne er som sagt bygget omtrent ens op, men derfor bør du altså gå ind og se på numrene på begge sider alligevel. De har nemlig ikke samme database, og derfor kan der være nogle numre på De Gule Sider, som Krak ikke har – og omvendt.

Husk

Det er vigtigt lige at sige, at ikke alle telefonnumre kobles sammen med et firma som 70137920 bliver med Top Danmark, og hvis ikke det er tilfældet, så er der ikke den samme tvivl om det resultat, som hjemmesiderne kommer med. Ofte vil det blot betyder, at du sagtens kan ignorere opkaldet uden de helt store konsekvenser.

Hvis ikke du går ind og blokere de numre, der ikke er relevante for dig, så vil du altså rimelig hurtigt kunne finde ud af, hvem du skal ringe tilbage til, og hvem du skal lade være at ringe tilbage til.

Hjælp andre

Det er en fælles kamp at komme af med irriterende telefonsælgere, spamopkald, svindel og lignende, og den eneste måde hvorpå vi kan gøre det, er at hjælpe hinanden. Det kan vi gøre ved at indrapportere de numre, der ringer, så den næste ikke får besvaret opkaldet – eller i hvert fald ikke ringer tilbage. Det hjælper også imod snyd og ubehagelige oplevelser.

Og når du hjælper andre, så hjælper du faktisk også dig selv – i hvert fald på sigt. På et eller andet tidspunkt vil det nemlig være så kendt info, hvad du skal gøre for at komme i kontakt med den type mennesker, der sidder bag numrene, at de virksomheder, der sidder endnu længere bag, bliver nødt til at skifte taktik. Og så bliver vi alle sammen fri for denne type opkald.