guidebasen.dk

Er 61694022 klassificeret som et farligt tlf. nummer?

Der er rigtigt mange – for ikke at sige alle – der af og til bliver ringet op af et ukendt tlf. nummer. Og efterhånden som du har taget telefonen den ene gang efter den anden, så går det op for dig, at rigtigt mange af dem enten er telefonsælgere, markedsundersøgelse, spam eller måske direkte svindel.

Og derfor er der mange, der efterhånden lader telefonen ringe for at undgå dette. Men hvad sker der så, hvis det pludselig er én, der gerne vil have fat i netop dig og du blot ikke har fået tastet tlf. nummeret ind i din telefon?

Hvis du gerne vil undgå at misse et opkald fra en bekendt, en potentiel kunde eller noget helt tredje, så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan få sorteret de rigtige fra.

Slå tlf. tlf. nummeret op

180.dk er en af de mest populære og mest brugte hjemmeside, når det kommer til opslag af ukendte numre. Det er lynhurtigt og så får du en rapport tilbage, der fortæller dig en række forskellige oplysninger:

  • Hvor vedkommende bag tlf. nummeret ringer fra
  • Hvem deres teleudbyder er
  • Hvornår de er mest aktive
  • Antal gange der er blevet søgt efter tlf. nummeret
  • Hvor ofte vedkommende er blevet rapporteret
  • Hvornår der seneste blev søgt efter tlf. nummeret
  • Sikkerhedscore: hjemmesidens vurdering på en skala fra 0 procent og 100 procent
  • Nummerets aktivitet over de seneste tre måneder
  • En vurdering af om det er svindel, telemarketing, markedsundersøgelse, meningsmåling, sikkert eller andet baseret på kundernes rapporter

Hvad siger 180.dk om 61694022?

Hvis du for eksempel slår tlf. nummeret 61694022 ind i søgefeltet på 180.dk’s hjemmeside, så kommer der en rapport op, der fortæller dig, at vedkommende bag tlf. nummeret ringer fra Danmark, og deres teleudbyder er TDC. I netop det her tilfælde, der får du faktisk også både et navn og en adresse, da tlf. nummeret tilhører Kirsten Wendelbo, der bor på Møllegårdsvej 25, 9440 Aabybro. Tlf. nummeret er blevet søgt på mere end 1000 gange og det er blevet indrapporteret mere end 400 gange, hvilket virker som meget for en privat person. Dertil kommer, at 180.dk giver tlf. nummeret en sikkerhedsvurdering, der ligger i det grønne felt og dermed er tættere på 100 procent end 50 procent – men hvorfor er der så samtidig mere end 50%, der rapporterer tlf. nummeret som svindel?

Netop tlf. tlf. nummeret 61694022 er et godt eksempel på, hvorfor det kan være så utroligt svært at vurdere hvilke numre, der er farlige, og hvilke der er helt harmløse at ringe tilbage til.

Benyt dig af flere kilder

Når en hjemmeside som 180.dk viser et tvetydigt resultat, så kan du altid benytte dig af flere kilder for at se, om du kan blive lidt klogere på, hvem der i virkeligheden prøver at få fat på dig, og om det er farligt at ringe tilbage.

Her er Krak og De Gule Sider ofte to gode eksempler – dog hjælper de ikke meget lige i tilfældet af tlf. tlf. nummeret 61694022, da de blot giver det samme navn og samme adresse. Medmindre du selvfølgelig ser det som en bekræftelse på, at det er en ægte person, der næppe kan være ude på at svindle.

Hvad bør du gøre?

Når resultatet af dine søgninger på forskellige platforme giver dig et resultat som dette, så bør du først og fremmest overveje, om du kender vedkommende bag tlf. nummeret – eller blot en med det navn. I så fald kan det være ægte nok.

Du kan også altid bruge Google – skriv navnet ind her, og se hvilke resultater det medfører.

Eller sidst, hvis ikke du kender tlf. nummeret, så bare ignorer det. Det kan jo altid være, at vedkommende ringede til det forkerte tlf. nummer, og du blot var den tilfældige modtager.

Undgå opkald fra numre, der er indrapporterede

Som sagt er det ikke altid farlige numre, der ringer til dig – dog kunne det være meget rart at sortere dem fra, som du ved er farlige.  Én af de måder, hvorpå du kan undgå at blive ringet op af en stor del af de ukendte numre som har potentiale til at være svindel, er ved at blokere dem – men for at kunne det, så skal du selvfølgelig have fundet dem. Og det tager lang tid, hvis du først skal ringes op, inden du kan blokere dem.

Benyt dig af Krak og De Gule Siders ”Hvem Ringede?”

For at gøre processen lidt hurtigere og slippe for en stor del af opkaldende, kan du gå ind på enten Krak eller De Gule Sider. Det er to hjemmesider, der ligner hinanden utroligt meget – og to hjemmesider, der begge har en side kaldet ”Hvem Ringede?”. Klikker du dig ind på denne underside så vil du blive præsenteret for tre kolonner: Mest søgte numre, Senest søgte numre og Numre med flest indrapporteringer. Det er den sidste kolonne, som du skal have fat i.

Numre med indrapporteringer er sjældent numre, der er kommet noget særligt godt ud af, og derfor kan du godt blokere alle dem, der står på denne liste.

Inden du blokerer nummeret, kan du lige dobbelttjekke ved at klikke dig ind på dem – det vil dog igen være noget, der tager utroligt lang tid.

Brug begge hjemmesider og bloker flere numre

Som sagt er begge sider meget ens, og begge hjemmesider har også undersiden ”Hvem Ringede?”. Det betyder dog ikke, at det vil være en fordel kun at blokere numrene på én af listerne. Krak har nemlig én database, mens De Gule Sider har en anden – og dermed kan du få blokeret endnu flere numre, hvis du bruger begge hjemmesiders databaser.

Hjælp andre med at slippe for unødvendige opkald

Både 180.dk, Krak og De Gule Sider har hver især en utroligt stor database med en lang række forskellige numre. Særligt 180.dk har de ukendte numre, da det er her, at mange rapporterer deres opkald, hvis de har oplevet, at der enten var telemarketing eller svindel på spil.

Det betyder dog også, at både Krak og De Gule Sider har brug for din hjælp til at udvide deres database. Det tager ikke lang tid at indrapportere på alle tre hjemmesider, og det er en stor hjælp for den næste, der bliver ringet op og pludselig står i en uheldig situation.

Sådan håndterer du et opkald fra et ukendt nummer

Der er nogle opkald, der er farlige – især dem, hvor de forsøger at overbevise dig om, at du skylder dem penge, og det skal betales nu og her, hvis du vil undgå de konsekvenser, der ellers kan følge.

Vedkommende i den anden ende af telefonen vil typisk udgive sig for at være en, der arbejder for et selskab, og de vil anklage dig for ikke at have betalt for en service, som er blevet udført. Det kan for eksempel være en fra et forsikringsselskab, da det er nemmest at opstille et realistisk scenarie på den måde. Typisk vil du kunne kende disse ved, at de har en tillært autoritativ stemme – dog er det ikke det eneste kendetegn, da den jo også godt kan være hos folk, som du faktisk skylder penge.

En autoritativ stemme, din menneskelige trang til at gøre det rigtige, din menneskelige tendens til at blive usikker på dig selv, hvis du begår en fejl, og truslen om konsekvenser vil sætte dig i en position, hvor du føler en form for panik – og så gør du bare hvad der bliver sagt for at slippe af med panikken. Og det er farligt!

Hvis du pludselig står i en sådan situation, så kom med en undskyldning, der reder dig tid. Det kan være, at din partner står for den slags og du derfor skal have snakket med dem for at udrede fejlen. På den måde får du nemlig tid til at tænke. Tid til eventuelt faktisk at snakke med din partner eller en tredjepart. Tid til at ringe til det selskab, som de udgiver sig for at være fra og få en bekræftelse.

Dog vil det sjældent være nemt at komme af med dem i telefonen, så det er vigtigt, at du er standhaftig, og hvis du føler dig presset, så læg på. Der er ikke nogen, der har tilladelse til at få dig til at føle dig presset over telefonen – heller ikke selvom du måske / måske ikke mangler at betale for noget.

Ring ikke tilbage, hvis de lægger på med det samme

En anden god tommelfingerregel er, at du ikke skal ringe tilbage, hvis der bliver lagt på med det samme i den anden ende, når du tager telefonen. Det er igen et trick, der bliver brugt, fordi vi som mennesker automatisk vil tænke, at det er en fejl, og så vil vi prøve at rette op på fejlen. Lige i det tilfælde her, der må du i stedet stole på, at hvis de ville dig noget, så ringer de igen – og de lægger ikke på med det samme.